Zupa z młodej cebulki i sesja dla Weranda Country

Moi Drodzy, dziś prezentuję kolejną sesję, która powstała podczas mojego lutowego pobytu na Sycylii. Można ją obejrzeć już w kioskach w czerwcowym wydaniu magazynu Weranda Country. Sesja miała być kolorowa i pokazywać obfitość młodych warzyw, które możemy użyć do czerwcowego gotowania, mam nadzieję, że mi się udało. A właściwie udało się nam – bo przy sesji aktywnie mi towarzyszyła moja nieoceniona asystentka Ania Simon, która jest mistrzynią gotowania pysznych zup.
Szczególnie przypadła mi do gustu jej zupa z młodej cebulki, której zdjęcie i przepis (dzięki uprzejmości magazynu) podajemy poniżej. Życzę smacznego a po resztę przepisów na dzisiejsze pyszne zupy zapraszam do kiosków. Znajdzie tam, starą recepturę mojej babci na marchewkową zupę mleczną, oryginalny przepis na pokrzywowe cappuccino, klasykę w postaci włoskiej minestrone oraz nietypowe rzodkiewkowe gazpacho z wędzonym tabasco oraz szparagowo-groszkową zupę krem z mlekiem kokosowym. Poleciała Wam już ślinka?

7 Komentarzy Zupa z młodej cebulki i sesja dla Weranda Country

  1. Joanna

    Brzmi cudownie. Też planuję tę zupkę. Ale najpiękniejsza jest mimoza. Jaka szkoda ze u nas jest dla niej za zimno.

    Odpowiedz
  2. Joanna

    Zrobiona i zjedzona. Bardzo ciekawa zupka. Powiedziałabym, że to dość daleka, młodsza kuzynka vichysoisse. Taka trochę bezczelna pannica, co to ma w nosie konwenanse i w przypadku braku śmietany chętnie zada się z kozim serkiem. Pycha.

    Odpowiedz

Skomentuj Joanna Anuluj pisanie odpowiedzi

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *