Indeks Przepisów

Vegan

Tęczowy Sokowy Detoks i przepis na moje ulubione smoothie
Czerwona sesja dla Werandy i gazpacho z czereśniami
Zielone Koktajle- sesja dla magazynu Moje Gotowanie
Granaty i Wegańska Panna Cotta
Wegańskie muffiny z chia i żurawiną
Chipsy z kapusty oraz sesja dla Magazynu Moje Gotowanie
Pęczak z morelami i sesja dla Magazynu Moje Gotowanie
Wegański sernik z awokado- sesja dla magazynu Moje Gotowanie
Salsa z Mango i sesja dla magazynu Moje Gotowanie
Melonowa granita z mango i wodą różaną
Buraczane lody
Wegański lukier do pierniczków
Sałatka z pieczonym avokado
Litewski ser jabłkowy
Lokal Vegan Bistro
Gazpacho po portugalsku
Gofry- chrupiące i wegańskie
Wegańska Pavlova
Sałatka z kwiatów jarmużu
Guacamole z kiszonymi ogórkami
Galaretka cytrusowa
Zupa z pieczonych marchewek
Chutney ze śliwek
Sałatka "To jest pyszne!"
Syrop pachnący bzem
Czapati (roti)- indyjskie podpłomyki
Faworki bez jajek -najlepsze!
Prosta zupa z fasoli mung
Bezy bez jajek. Niemożliwe?
Wegetariańskie Mielone

Ciasta bez jajek

Najlepsze kokosowe ciasteczka i Sylwestrowa sesja dla Werandy
Wegańskie muffiny z chia i żurawiną
Książka "Słodka Kuchnia Roślinna" - rozstrzygnięcie konkursu
Książka "Słodka Kuchnia Roślinna"
Mirabelkowa sesja dla magazynu Moje Gotowanie i gniazdka z ciasta philo
Babka z jagodami i jogodowa sesja dla magazynu Moje Gotowanie
Bułeczki orzechowe- sesja dla magazynu Moje Gotowanie
Wegański sernik z awokado- sesja dla magazynu Moje Gotowanie
Domowe Pralinki "Karmelove Love" i świąteczna sesja dla Weranda Country
Różowo-miętowa sesja dla Werandy
Wegański lukier do pierniczków
Tort bez jajek- truskawkowo-poziomkowy
Gofry- chrupiące i wegańskie
Wegańska Pavlova
Ciasteczka walentynkowe
Jesienne ciasteczka Leny
Rolada różano-malinowa
Tarta Rabarbarowa
Tort bez jajek-mocno czekoladowy
Faworki bez jajek -najlepsze!
Kruche ciasteczka- zimowe gwiazdki
Sernik jogurtowy
Marchewkowe ciasto
Sernik bez jajek- najlepszy!
Tort z kwiatami z ananasa
Sernik na zimno z borówkami
Tarta Morelowa
Jagodzianki
Bezy bez jajek. Niemożliwe?

Inne słodycze

Zielony Dżem z Kiwi i Agrestu- Sesja do Magazynu Country
Słodkie Prezenty- sesja dla Magazynu Country
Inkowe przepisy
Gruszki- karnawałowe przyjęcie!
Granaty i Wegańska Panna Cotta
Konfitura z kumkwatów i sesja dla Mojego Gotowania
Lody z czarnym sezamem i sesja do magazynu Moje Gotowanie
Domowe Pralinki "Karmelove Love" i świąteczna sesja dla Weranda Country
Melonowa granita z mango i wodą różaną
Deser jaglano-różany z truskawkami
Różowo-miętowa sesja dla Werandy
Buraczane lody
Domowy jogurt daktylowy
Litewski ser jabłkowy
Tort bez jajek- truskawkowo-poziomkowy
Mus czekoladowy z jeżynami
Deser jogurtowy z truskawkami
Nadziewane cytryny
Galaretka cytrusowa
Syrop pachnący bzem
Mishti Doi- słodki jogurt
Lody jogurtowo-agrestowe
Akacja w tempurze
Włoskie orzechy w karmelu

Domowa Piekarnia

Mikro Listki, Wytrawna Babka oraz sesja dla Magazynu Country
Jesienne pierożki
Czapati (roti)- indyjskie podpłomyki

Wyczarowane z mleka

Domowy jogurt daktylowy
Tort bez jajek- truskawkowo-poziomkowy
Deser jogurtowy z truskawkami
Twarożek z rzodkiewką
Jak zrobić jogurt
Labneh- ser z jogurtu
Jak zrobić panir
Sałatka "Addio Pomidory"
Mishti Doi- słodki jogurt
Jak zrobić Twaróg

Dania główne

Zupa krem z czerwonej kapusty i sesja dla magazynu Country
Jajka na parmezanowych chmurkach i wielkanocna sesja dla Werandy
Święta Last Minute
Spaghetti z oscypkiem oraz oscypkowa uczta dla Magazynu Country
Pizza z morelami i morelowa sesja do magazynu Weranda
Ziemniaczki w makowej panierce- makowa sesja do Weranda Country
Zielone gnocchi i bobowa sesja dla Weranda Country
Pęczotto z Karczochami i sesja dla Magazynu Moje Gotowanie
Zupa z jarmużem i jarmużowa sesja dla magazynu Moje Gotowanie
Pieczone szparagi i szparagowa sesja dla magazynu Moje Gotowanie
Chipsy z cukinii i cukiniowa sesja dla Weranda Country
Pęczak z morelami i sesja dla Magazynu Moje Gotowanie
Kofta buraczana
Panir Butter Masala
Bigos wegetariański- najlepszy!
Kofta w sosie pomidorowo-paprykowym
Jesienne pierożki
Pizza Śliwkowa
Sałatka "To jest pyszne!"
Nadziewane kwiaty dyni
Pierogi z jagodami
Kitri, Kichari
chaczapuri- gruzińska pizza
Leniwe pierogi
Zapiekanki z podgrzybkami
Pierogi z bobem i szałwią
Biała pizza z kurkami
Wegetariańskie Mielone

Zupy

Zupa krem z czerwonej kapusty i sesja dla magazynu Country
Wielkanoc z Jajem- Zupa chrzanowa oraz sesja dla magazynu Weranda
Kolorowe Kalafiory- sesja dla magazynu Weranda Country
Czerwona sesja dla Werandy i gazpacho z czereśniami
Zupa z młodej cebulki i sesja dla Weranda Country
Zupa z rzodkiewek i rzodkiewkowa sesja dla magazynu Moje Gotowanie
Gazpacho po portugalsku
Zupa z pora- czyli pora na zmiany
Zupa z pieczonych marchewek
Chłodnik z Avokado
Barszcz, który zwiedził świat
Prosta zupa z fasoli mung
Mocno majerankowa zupa fasolowa
Zupa miętowo-groszkowa

Zielono mi!

Zielone Koktajle- sesja dla magazynu Moje Gotowanie
Pieczone szparagi i szparagowa sesja dla magazynu Moje Gotowanie
Wegański sernik z awokado- sesja dla magazynu Moje Gotowanie
Salsa z Mango i sesja dla magazynu Moje Gotowanie
Mąka z ciecierzycy- sesja dla Moje Gotowanie

Napoje

Tęczowy Sokowy Detoks i przepis na moje ulubione smoothie
Inkowe przepisy
Gruszki- karnawałowe przyjęcie!
Zielone Koktajle- sesja dla magazynu Moje Gotowanie
Melonowa granita z mango i wodą różaną
Syrop pachnący bzem

Podstawy

Masło oliwkowe i oliwkowa sesja dla Magazynu Moje Gotowanie
Chutney ze śliwek
Jak zrobić jogurt
Jak zrobić panir
Mus jabłkowy
Jak zrobić Twaróg

Dzieci to lubią

Spaghetti z oscypkiem oraz oscypkowa uczta dla Magazynu Country
Ziemniaczki w makowej panierce- makowa sesja do Weranda Country
Konfitura z kumkwatów i sesja dla Mojego Gotowania
Lody z czarnym sezamem i sesja do magazynu Moje Gotowanie
Chipsy z cukinii i cukiniowa sesja dla Weranda Country
Buraczane lody
Domowy jogurt daktylowy
Wegański lukier do pierniczków
Litewski ser jabłkowy
Tort bez jajek- truskawkowo-poziomkowy
Deser jogurtowy z truskawkami
Twarożek z rzodkiewką
Gofry- chrupiące i wegańskie
Jesienne ciasteczka Leny
Pierogi z jagodami
Czapati (roti)- indyjskie podpłomyki
Faworki bez jajek -najlepsze!
Kruche ciasteczka- zimowe gwiazdki
chaczapuri- gruzińska pizza
Leniwe pierogi
Mus jabłkowy
Mishti Doi- słodki jogurt
Biała pizza z kurkami
Lody jogurtowo-agrestowe
Jagodzianki
Akacja w tempurze
Wegetariańskie Mielone

Fotografia (nie tylko) kulinarna

Sylwester 2024- sesja kulinarna dla magazynu Weranda
10 urodziny Green Morning- rozdajemy prezenty!
Lepiej późno niż wcale czyli Podsumowanie 2022 roku
Oliwkowa sesja dla Weranda Country
Sesja kurkowa dla magazynu Weranda
Czosnek Niedźwiedzi- sesja dla magazyny Country
Wielkanoc z Jajem- Zupa chrzanowa oraz sesja dla magazynu Weranda
Cytrynowa Uczta- sesja dla magazynu Weranda
Żegnaj roku 2021- dziękuję za wszystko!!!
Różowa sesja na 20-lecie magazynu Weranda
Kolejne wyróżnienie w międzynarodowym konkursie fotografii kulinarnej
Spaghetti z oscypkiem oraz oscypkowa uczta dla Magazynu Country
Żegnaj 2020 roku-dziękuje, że byłeś dla mnie łaskawy!
Słodkie Prezenty- sesja dla Magazynu Country
Na grzyby- sesja dla magazynu Country
Jesienna uczta z kozimi serami
Poszukujemy pary na kurs fotografii kulinarnej
Inkowe przepisy
Kozia Farma Złotna- czyli lubię wracać tam gdzie byłam już
Historia pewnego zdjęcia
Kalendarz Inki- rozstrzygnięcie konkursu.
Gruszki- karnawałowe przyjęcie!
Kalendarz Inki- konkurs!!
Zimowe Boże Narodzenie
Świąteczne dekoracje - sesja do magazynu Country
Spacery fotograficzne
Zielone gnocchi i bobowa sesja dla Weranda Country
Zapisy na letnie kursy fotografii kulinarnej
Mój mały-duży sukces
Pozdrawiam z Sycylii
Moje kolejne piękne Fotograficzne SPA, Sycylia 2018
Granaty i Wegańska Panna Cotta
Pałac Kamieniec -rozstrzygnięcie konkursu
Pałac Kamieniec- uwaga KONKURS!
Letnie kursy fotografii kulinarnej
Warsztaty fotografii kulinarnej -ostatnie dwa miejsca przed wakacjami
Książka "Słodka Kuchnia Roślinna" - rozstrzygnięcie konkursu
Książka "Słodka Kuchnia Roślinna"
Kurs fotografii kulinarnej- ostatnie wolne miejsce w lutym
Moje Cztery Pory Roku Igi Sarzyńskiej - ZIMA
Chipsy z kapusty oraz sesja dla Magazynu Moje Gotowanie
Kozia Farma Złotna
KONKURS książka "Moje Cztery Pory Roku"- Igi Sarzyńskiej
Agrest- sesja dla magazynu Weranda Country
Kurs fotografii kulinarnej- ostatnie wolne miejsce na wakacje
Mirabelkowa sesja dla magazynu Moje Gotowanie i gniazdka z ciasta philo
Babka z jagodami i jogodowa sesja dla magazynu Moje Gotowanie
Poziomkowa sesja dla magazynu Moje Gotowanie
Wielkanocna sesja dla Weranda Country
Książka "Moje cztery pory roku"- rozstrzygnięcie konkursu
Moje Cztery Pory Roku- Iga Sarzyńska- książka- konkurs
Fotograficzne SPA- Sycylia 2017
Bułeczki orzechowe- sesja dla magazynu Moje Gotowanie
Żegnaj 2016 roku- byłeś wspaniały!
Salsa z Mango i sesja dla magazynu Moje Gotowanie
Mąka z ciecierzycy- sesja dla Moje Gotowanie
Kolorowe Ziemniaki -sesja dla Moje Gotowanie
Jesienne Dekoracje- sesja dla Weranda Country
Kurs fotografii kulinarnej w Akademii Nikona
W pomidorowym raju (?) - sesja dla Weranda Country
Jeżynowa sesja dla Magazynu Moje Gotowanie
Sosy do sałatek- sesja dla Magazynu Moje Gotowanie
Wakacyjne Kursy Fotografii Kulinarnej.
Ziołowa sesja dla Weranda Country
Różowo-miętowa sesja dla Werandy
Groszkowa sesja dla Weranda Country
Wiosna w kolorze blue.
Fotograficzne SPA na Sycylii
Cytrusowa sesja dla Weranda Country
Żegnaj 2015 roku- byłeś wspaniały!
Deser "Makowa Panienka"
Dyniowa uczta z czterech stron świata- sesja dla Voyage
Żegnaj lato na rok oraz parę słów o tym jak fotografować tej jesieni.
Lokal Vegan Bistro
Sesja dla Weranda Country
Wakacje w Chorwacji
Food Photography Workshop for English Speaking Students
Otwarte zapisy na kursy wakacyjne
Wielka cytrusowa sycylijska rodzina
Warsztaty w Dublinie
Idzie zima!
Pokonkursowe opowieści
Jesienne pierożki
Spóznione urodziny bloga
Sesja dla marki DUKA
Fotografia kulinarna- lekcja stylizacji
Życie jest Piękne!
Sernik na zimno z borówkami
Witam-Poznajmy się!
Akacja w tempurze

Do poczytania

Żegnaj 2023 roku- dziękuję za wszystko co przyniosłeś!
Ogłoszenie wyników konkursy z książką Inki
10 urodziny Green Morning- rozdajemy prezenty!
Lepiej późno niż wcale czyli Podsumowanie 2022 roku
Żegnaj 2016 roku- byłeś wspaniały!
Jesienne Dekoracje- sesja dla Weranda Country
Fotograficzne SPA na Sycylii
Żegnaj 2015 roku- byłeś wspaniały!
Wszystkiego Wspaniałego!
Dyniowa uczta z czterech stron świata- sesja dla Voyage
Żegnaj lato na rok oraz parę słów o tym jak fotografować tej jesieni.
Lokal Vegan Bistro
Wakacje w Chorwacji
Cała Polska pachnie bzem!
Wiosna! Ach! To ty!
Wielka cytrusowa sycylijska rodzina
Idzie zima!
Jesienne ciasteczka Leny
Świat się zatrzymał
Dajcie czasowi czas.
Konkurs urodzinowy- warsztaty fotografii kulinarnej do wygrania!
Spóznione urodziny bloga
Pierogi z jagodami
Tort bez jajek-mocno czekoladowy
Sesja dla marki DUKA
Kitri, Kichari
Faworki bez jajek -najlepsze!
Sprawy organizacyjne
Kruche ciasteczka- zimowe gwiazdki
chaczapuri- gruzińska pizza
Marchewkowe ciasto
Sernik bez jajek- najlepszy!
Barszcz, który zwiedził świat
Prosta zupa z fasoli mung
Jesień idzie- nie ma na to rady...
Leniwe pierogi
Mus jabłkowy
Życie jest Piękne!
Mishti Doi- słodki jogurt
Mocno majerankowa zupa fasolowa
Jak zrobić Twaróg
Biała pizza z kurkami
Jagodzianki
Witam-Poznajmy się!
Wegetariańskie Mielone
Włoskie orzechy w karmelu