Deser „Makowa Panienka”

deser makowy
Przepis na ten wybitnie dobry świąteczny deser znajdziecie w grudniowym wydaniu Weranda Country w mojej (chyba???) w miarę stałej tam rubryce. Zapraszam do kiosków bo Weranda już w sprzedaży.

Deser „Makowa Panienka” to jeden z moich lepszych eksperymentów kuchennych ostatniego półrocza. Mascarpone, masa makowa, pokruszony piernik, mandarynki, skórka pomarańczowa- to nie mogło się nie udać i musiało być pyszne! Spróbujcie koniecznie!

11 Komentarzy Deser „Makowa Panienka”

    1. Kinga GreenMorning.pl

      Ja robiłam 3 razy i za każdym razem zjadałam prawie wszystko sama. To bardzo niebezpiecznie wciągający deser- Uważaj!

      Odpowiedz
    1. Kinga GreenMorning.pl

      Marzeno- to taka bardzo niefotogeniczna Panna Młoda co to jej trzeba było dużo kapeluszy i biżuterii zakładać 😉

      Odpowiedz
  1. Łukasz

    Z tak oszałamiającym wyglądem to nawet moja niechęć do maku zostaje pokonana! Chyba muszę podejrzeć w Werandzie jak się robi to cudo, bo coś czuję, że na Święta będzie jak znalazł 😀

    Odpowiedz

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *